15'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 31'
Υλικά
Μερίδες: 12 ταρτάκιαΔιαδικασία
- Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια (περίπου 8 εκ. x 8 εκ.). Βουτυρώνετε μία (ή δύο) φόρμα για μάφιν και καλύπτετε τις τρύπες με τη σφολιάτα. Πιέζετε τη ζύμη με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ρίχνετε φασόλια. Ψήνετε για 6 - 7 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και το αλουμινόχαρτο προσεκτικά.
- Χτυπάτε τα αυγά με το μασκαρπόνε και το πορτοκαλέλαιο μέχρι να αφρατέψουν. Γεμίζετε τα ταρτάκια στα 2/3 τους. Πασπαλίζετε τη ζύμη με ζάχαρη άχνη και ψήνετε για 10 - 15 λεπτά.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα γαρνίρετε με μία κουταλιά του γλυκού νεράντζι. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
- Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!