![Το αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ βήμα βήμα!](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/Snitsel-1-Gastronomos-420x560.jpg?v=1718797236)
30'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.Βάση
Γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Για να ετοιμάσουμε την τάρτα ψυγείου με πλούσια γέμιση φράουλας και τραγανή βάση μπισκότου σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τριμμένο μπισκότο, τα καρύδια, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει υφή βρεγμένης άμμου.
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (ή ένα ταψάκι) διαμέτρου 22 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει και τα τοιχώματα.
- Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1 1⁄2 κούπα από τις φράουλες μέχρι να γίνουν πολτός.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το βραστό νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ή μέχρι το μείγμα να γίνει γλάσο, να αρχίσει να πήζει, να γίνεται λιγότερο θολό και να μοιάζει με μαρμελάδα σε όψη και πυκνότητα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Αδειάζουμε το γλάσο φράουλας πάνω από τη βάση μπισκότου.
- Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το γλάσο.
- Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στα τέσσερα τις μικρές και στα οκτώ τις μεγάλες– και τις τακτοποιούμε πάνω από το γλάσο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.