ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα φράουλα με κρέμα βανίλιαςΤάρτα φράουλα με κρέμα βανίλιας
30' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.

Βάση

Γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να ετοιμάσουμε την τάρτα ψυγείου με πλούσια γέμιση φράουλας και τραγανή βάση μπισκότου σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τριμμένο μπισκότο, τα καρύδια, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει υφή βρεγμένης άμμου.
  3. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (ή ένα ταψάκι) διαμέτρου 22 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει και τα τοιχώματα.
  4. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1 1⁄2 κούπα από τις φράουλες μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το βραστό νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
  4. Ζεσταίνουμε για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ή μέχρι το μείγμα να γίνει γλάσο, να αρχίσει να πήζει, να γίνεται λιγότερο θολό και να μοιάζει με μαρμελάδα σε όψη και πυκνότητα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  6. Αδειάζουμε το γλάσο φράουλας πάνω από τη βάση μπισκότου.
  7. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το γλάσο.
  8. Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στα τέσσερα τις μικρές και στα οκτώ τις μεγάλες– και τις τακτοποιούμε πάνω από το γλάσο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT