40'
προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την τάρτα με σπανάκι και ανθότυρο, ξεκινάμε με τη γέμιση.
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 12- 15 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και 2-3 κουτ. σούπας νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να απλωθεί παντού και προσθέτουμε το αυγό, το ανθότυρο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Τάρτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε τη ζύμη σκέτη για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
- Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη και να σφίξει η γέμιση.
- Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.