ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνεΤάρτα με βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνε
1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκ.

Βάση

Κρέμα γιαουρτιού

Φρούτα

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να φτιάξουμε τάρτα με ροδάκινα και κρέμα γιαουρτιού, ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό και 60 γρ. από το αλεύρι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σχετικά σφιχτή ζύμη.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  5. Τη στρώνουμε στην ταρτιέρα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Κόβουμε όση εξέχει. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη γεμίζουμε με ρύζι μέχρι πάνω.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 15 λεπτά.
  7. Aφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε τη βάση σκέτη για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα γιαουρτιού

  1. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα 25 ml νερό.
  3. Τα αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
  4. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  5. Aποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σαντιγί και ανακατεύουμε.

Τάρτα

  1. Απλώνουμε στην ψημένη βάση την κρέμα γιαουρτιού ομοιόμορφα.
  2. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά.
  2. Απλώνουμε τα φρούτα, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα «ψήνουμε» για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τακτοποιούμε όμορφα στην επιφάνεια της τάρτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT