20'
προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα 22 εκ.Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια, το κυδώνι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα υλικά.
- Αποσύρουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
- Απλώνουμε τη ζύμη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Κόβουμε όση ζύμη εξέχει και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε φασόλια ή ρύζι (ωμά) - για να μη φουσκώσει η βάση στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλό ράφι.
- Ξεφουρνίζουμε, τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα όσπρια ή το ρύζι και τα πετάμε.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το τυρί μέχρι να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στην ψημένη σφολιάτα, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κουκουνάρι.
- Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
Στα ποτήρια μας: Ενα αρωματικό λευκό κρασί από Traminer, ξηρό ή ημίξηρο.