15'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την τάρτα με κιμά, μήλα και κουκουνάρια, ξεκινάμε με τη γέμιση.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 4-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί καλά και να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά ακόμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά το τυρί, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι εδώ κι εκεί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση.
- Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.