15'
προετοιμασία
11' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 36'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ταλιάτα με σάλτσα μουστάρδας, αρχικά βάζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε καλά, χωρίς όμως να αφήσουμε το μείγμα να κοχλάσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να καπνίσει.
- Ψήνουμε τις φέτες φιλέτου ανά δύο, για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 4 λεπτά από την άλλη, για μέτρια ψημένες, ή για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη, για καλοψημένες.
- Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά.
- Τις κόβουμε με καλό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ., κάθετα προς τις ορατές ίνες (ταλιάτα).
- Σερβίρουμε την ταλιάτα με τη σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.