ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάκος με τσίλιΤάκος με τσίλι
30' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα τάκος ψαριού, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ το ψάρι με όλα τα υλικά της μαρινάδας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Βγάζουμε τα φιλέτα ψαριού από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το ψάρι για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. (Υπολογίζουμε φυσικά και το πάχος του φιλέτου, τα 2 λεπτά από κάθε πλευρά είναι ιδανικά για πάχος 1,5 εκ.)
  4. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό λάιμ και το μυρωδικό.
  2. Γεμίζουμε τα τάκος με το ψάρι, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού, το αβοκάντο και σερβίρουμε. (Τον χειμώνα, αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο κόκκινο λάχανο.)

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT