5'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για την ταχινόσουπα σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε το ρύζι, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζεστό νερό του ρυζιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άλλη 1 κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
- Ρίχνουμε το χυλό σταδιακά στη ρυζόσουπα, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να χυλώσει η σούπα.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε την ταχινόσουπα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.