15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Κομμάτια: 19-20Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα τέλεια cookies, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
- Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αυγό στον κάδο του μίξερ.
- Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Από τη ζύμη παίρνουμε 30 γρ. κάθε φορά και πλάθουμε μπαλάκια.
- Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους κάποια μικρή απόσταση γιατί θα απλώσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα και με τον φούρνο μας.
- Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Μυστικά
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μη χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας, αλλά κουβερτούρα, που θα κόψετε εσείς με το μαχαίρι ή στο μπλέντερ σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.