ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικούΦασολάκια με κατίκι και λαδολέμονο βασιλικού
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα λαδερά φασολάκια γκρατινέ με γιαούρτι και φέτα πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  2. Λαδώνουμε ένα μικρό, βαθύ, πυρίμαχο ταψί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  4. Μόλις οι πατάτες κρυώσουν τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις απλώνουμε στο ταψί.
  5. Εκεί τις κομματιάζουμε με ένα πιρούνι σε ακανόνιστα κομμάτια, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Από πάνω απλώνουμε τα φασολάκια, μαζί με το ζουμί τους.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα φασολάκια.
  8. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα λαδερά φασολάκια αγαπούν τις μαντινείες αλλά και τα ροζέ κρασιά. Στο συγκεκριμένο γκρατέν ένα ροζέ από Αγιωργίτικο, για να αγκαλιάσει και τις πατάτες, θα είναι ό,τι πρέπει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT