Η προσθήκη-έκπληξη είναι ο κιμάς από χοιρινό λαιμό. Είναι νόστιμος και δίνει την απαραίτητη λιπαρότητα στους κεφτέδες, καθώς το μείγμα τους δεν περιέχει άλλη λιπαρή ουσία. Το μυστικό όμως της συνταγής είναι ο δυόσμος σε γενναίες ποσότητες: φρέσκος, για τη δροσερή αίσθηση, και ξερός, άφθονος, τριμμένος σε πούδρα, να ενσωματωθεί σε όλο το μείγμα.
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Τεμάχια: 20-25Διαδικασία
- Για τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα πολύ καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτάνοντας περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
- Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τους τηγανίζουμε σε δόσεις (χωρίς να τους αλευρώσουμε) στο καυτό λάδι, για 4-5 λεπτά, ρολάροντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη με δυόσμο ζεστά με τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 149.