Δείτε πως φτιάχνουμε τα αγαπημένα αμερικανικά πάνκεϊκ, βήμα – βήμα:
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι…
… τη ζάχαρη…
… το μπέικιν πάουντερ…
… τη σόδα…
… το αλάτι
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο…
… το γάλα…
… τα αυγά…
… το λιωμένο βούτυρο…
… και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ. Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σερβίρονται ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDorayaki, τα ιαπωνικά γεμιστά πάνκεϊκ βήμα βήμα
20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμερικανικά πάνκεϊκ, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ξινόγαλο, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μεσαίας έντασης φωτιά.
- Παίρνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε το πάνκεϊκ.
- Το ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σερβίρονται, τα αμερικανικά πάνκεϊκ, ζεστά με μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 22.