10'
προετοιμασία
6' ψήσιμο
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σύκα και τα βερίκοκα γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, πρώτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μέντα (ή τον δυόσμο).
- Πλένουμε καλά 8 μεγάλα σύκα και τα χαράσσουμε βαθιά, κάνοντας έναν σταυρό.
- Τα ανοίγουμε ελαφρά και τα γεμίζουμε με το μισό μείγμα τυριού.
- Επίσης, πλένουμε 8 βερίκοκα μεγάλα, τα ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να τα χωρίσουμε, και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Tα γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα κλείνουμε.
- Περνάμε τα φρούτα σε σουβλάκια. Ψήνουμε τα σύκα και τα βερίκοκα σε δυνατή θράκα, για 6-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα ραντίζουμε με λίγη βαλσαμική κρέμα ξιδιού ή πετιμέζι.
- Αν είστε μερακλήδες, μπορείτε να τυλίξετε κάθε γεμιστό φρούτο με μια φέτα μπέικον ή προσούτο, να το στερεώσετε με οδοντογλυφίδα και μετά να το ψήσετε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.