Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο τυρί με λιγότερα λιπαρά. Η γεύση θα είναι διαφορετική αλλά το τυρί θα «δέσει» την στραπατσάδα.
15'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για την στραπατσάδα με κολοκυθάκια και γραβιέρα ξεκινάμε και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Τότε βάζουμε τα κολοκύθια και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι τα κολοκύθια να πάρουν χρώμα, αλλά να μην παραψηθούν.
- Αλατίζουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το πέστο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε.
- Κινούμε το τηγάνι κυκλικά για να πάει παντού το αυγό.
- Κανονικά, η ζέστη του τηγανιού θα ψήσει τα αυγά, χωρίς να τα στεγνώσει.
- Αλλωστε, η ποσότητα των αυγών αρκεί ίσα για να ενώσει την τηγανιά.
- Αν όμως δεν ψηθούν καλά τα αυγά, τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά παραπάνω, μέχρι να γίνουν.
- Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Στα ποτήρια μας: Δεν ξέρω αν μπορείτε να αντισταθείτε στη δροσιά μιας lager παγωμένης. Εναλλακτικά, ένα ποτήρι παγωμένο Σαββατιανό από τα καλά οινοποιεία των Μεσογείων ή έναν βορειοελλαδίτικο Ροδίτη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 75.