15'
προετοιμασία
22' μαγείρεμα
Σύνολο: 37'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε στήθος πάπιας με λικέρ φραγκοστάφυλλο και σμέουρα, αρχικά, προθερµαίνουµε το γκριλ.
- Στη συνέχεια, χαράζουµε ελαφρώς το δέρµα από τα φιλέτα της πάπιας και την αλατοπιπερώνουµε.
- Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά (χωρίς λιπαρή ουσία) και σοτάρουµε την πάπια, µε το δέρµα προς τα πάνω, για περίπου 7 λεπτά, µέχρι να ροδίσει. Τη γυρίζουµε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 5-7 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να λιώσει το λίπος.
- Βγάζουµε την πάπια, την βάζουµε σε µια ανοξείδωτη πιατέλα µε το δέρµα προς τα πάνω και την πασπαλίζουµε µε το χοντρό αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Βάζουµε την πάπια στον φούρνο, ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουµε για περίπου 1-2 λεπτά, µέχρι να καραµελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια.
- Παράλληλα, πετάµε από το τηγάνι το περισσότερο λίπος, αφήνοντας µόνο 2 κουτ. σούπας περίπου.
- Ανακατεύουµε το λικέρ και το κορν φλάουρ σε ένα µπολ µε το σύρµα, µέχρι να αναµειχθούν.
- Προσθέτουµε το κρασί και συνεχίζουµε το ανακάτεµα µέχρι να αναµειχθούν.
- Ρίχνουµε το µείγµα του κρασιού στο τηγάνι, αλατοπίπερο και βράζουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να εξατµιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουµε τα φρούτα, ανακατεύουµε για 1 λεπτό και αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Κόβουµε, την πάπια με λικέρ φραγκοστάφυλλο και σμέουρα, σε λεπτές φέτες, περιχύνουµε µε λίγη από τη σάλτσα και σερβίρουµε. Την υπόλοιπη σάλτσα τη σερβίρουµε σε µια σαλτσιέρα.
Μυστικά
Magret είναι η γαλλική ονομασία για το στήθος της πάπιας. Σερβίρεται συνήθως ελαφρώς ψημένο, με ροζ χρώμα και ωραία κρούστα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα σμέουρα (φραμπουάζ) για τη συνταγή αυτή, αλλά βεβαιωνόμαστε ότι έχουν ξεπαγώσει καλά. Τις ημέρες των Χριστουγέννων, κατεψυγμένα φιλέτα πάπιας, βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.