ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο «κατσιατόρε»Κοτόπουλο «κατσιατόρε»

 

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με κόκκινο μόλε, ξεκινάμε πασπαλίζοντας τα φιλέτα με το κύμινο και αλατοπίπερο.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, 200 ml νερό, τις πιπεριές, τη σκόνη τσίλι και την κουβερτούρα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά. Βράζουμε τη σάλτσα για ακόμα 5-7 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT