20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ξύσμα του 1 πορτοκαλιού και το χυμό του.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και 2 κ.σ. από τη σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
- Καθαρίζουμε καλά τα άλλα 2 πορτοκάλια. Τα κόβουμε στη μέση, στη συνέχεια σε φέτες 1 εκ. και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ, το ζωμό και 2 κ.σ. κρύο νερό. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
- Με σπρέι λαδιού ψεκάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή ένα γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μαγειρεύουμε το μοσχάρι σε δόσεις, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, δυναμώνοντάς την. Προσθέτουμε το μείγμα των λαχανικών και 2 κ.σ. κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο (πρέπει να μείνουν αλ ντέντε).
- Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το μοσχάρι μαζί με τους χυμούς που άφησε στο πιάτο, το μείγμα του ζωμού και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας.
- Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως το stir fry με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, με το ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.