ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒυσσινάδα φρέσκια αναψυκτικόΒυσσινάδα φρέσκια αναψυκτικό
10' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 6 ποτήρια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπιτική λεμονάδα χωρίς βράσιμο, αρχικά καθαρίζουμε τα λεμόνια με το πίλερ, αφαιρώντας το κίτρινο μέρος της φλούδας.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε λεμόνι στα 8 (άρα συνολικά έχουμε 32 κομμάτια) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  4. Έπειτα, στύβουμε τα λεμόνια μέσα στο ίδιο μπολ με τη ζάχαρη. Θέλουμε 250 ml λεμονοχυμό.
  5. Τις στυμμένες λεμονόκουπες τις αφήνουμε σε άλλο μπολ μαζί με το νερό.
  6. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα τον χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Αδειάζουμε σε καθαρό μπουκάλι.
  8. Σουρώνουμε το νερό από το μπολ με τις λεμονόκουπες το οποίο θα έχει αρωματιστεί ευχάριστα και το προσθέτουμε στο μπουκάλι.
  9. Ανακατεύουμε καλά και είτε σερβίρουμε αμέσως μαζί με μερικά παγάκια είτε φυλάσσουμε μέσα στο ψυγείο (διατηρείται έως 3 μέρες).

Μυστικά

  • Αν η λεμονάδα μας φαίνεται αρκετά δυνατή, τότε γεμίζουμε τα ποτήρια μας κατά τα 2/3 και απογεμίζουμε με παγωμένο νερό ή σόδα.
  • Επίσης ένα γενικός μπούσουλας για τη λεμονάδα είναι ο εξής: 1 φλιτζ. τσαγιού λεμονοχυμός, 1 - 11⁄2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) και 3 φλιτζ. παγωμένο νερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT