ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγιονέζα, η βασική συνταγήΜαγιονέζα, η βασική συνταγή

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Po’ Boys στου Ψυρρή, Βασίλης Σπόρος, φτιάχνει μια πλουσιότατη γκάμα από σάλτσες, γλάσα και μαρινάδες για τα πληθωρικά τα πιάτα του μαγαζιού του. Εδώ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μόνοι μας μια αρωματική, γλυκόξινη κέτσαπ, που μπορούμε να βάλουμε σε μπέργκερ και σάντουιτς, αλλά και να τη χρησιμοποιήουμε ως ενισχυτικό σε κόκκινες σάλτσες, ως ντιπ για τηγανητά λαχανικά πανέ και τηγανητές πατάτες κ.ά.

15' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τη σπιτική κέτσαπ, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με το σύρμα μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι ο όγκος της σάλτσας να μειωθεί στα 2/3.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε: Αν θέλουμε, προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένο, ζεστό γυάλινο βαζάκι, γεμίζοντάς το μέχρι πάνω, το κλείνουμε αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Διατηρούμε την κέτσαπ για αρκετό καιρό στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT