30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα σπαράγγια με μυρωδικά, τραγανό κρεμμύδι, πέστροφα και αυγό αρχίζουμε βάζοντας το ξερό κρεμμύδι σε ένα σουρωτήρι, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και το αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλει τα υγρά του.
- Το αδειάζουμε σε μπολ και το αλευρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει από το λάδι.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα τα μυρωδικά, την πέστροφα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε τα αυγά, το τραγανό κρεμμύδι και σερβίρουμε τα σπαράγγια με μυρωδικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.