30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σπαράγγια και μπράντι απογειώνουν το κοτόπουλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Απλώνουμε σε ταψί (που ιδανικά να χωράει όλα τα υλικά σε μία στρώση) τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάζουμε το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε το δυόσμο και το σουσάμι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο ποτήρι μας ένα ημίξηρο ροζέ καλά παγωμένο!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.