20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: για 12 πουγκιάΓια τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σπανακόπιτα σε πουγκιά αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε το σπανάκι σε ένα βαθύ σκεύος, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα κομμάτια φύλλου ανά δύο, λαδώνοντας το καθένα καλά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση βάζοντάς τη στο κέντρο του φύλλου. Κλείνουμε τα φύλλα γύρω από τη γέμιση σχηματίζοντας ένα πουγκάκι, το οποίο στερεώνουμε με σπάγκο κουζίνας.
- Βάζουμε τα πουγκιά σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σπανακόπιτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.