20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
Για τα σπαγγέτι
Διαδικασία
Πέστο
- Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, βάζουμε, σε ευρύχωρο πολυκόφτη, όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να φτιάξουμε ένα πυκνό πέστο.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Σπαγγέτι
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει ωραία.
- Βγάζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
- Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να λαδωθεί.
- Με μια πιρούνα μεταφέρουμε απευθείας τα μακαρόνια από την κατσαρόλα που βράζουν στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε πάλι το μπέικον, το θυμάρι, το πέστο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε, το σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, με τις φλούδες τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.