30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να καθαρίσουμε τις σουπιές, χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα. Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος. Αδειάζουμε τη σακούλα, αλλά κρατάμε τα μακρόστενα σακουλάκια με το μελάνι (θα τα φυλάξουμε στο ψυγείο για κάποια άλλη συνταγή). Αφαιρούμε το σκληρό σημείο στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και την πέτσα από το σώμα. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από τα μάραθα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις σουπιές, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, και συνεχίζουμε για λίγο το τσιγάρισμα.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νεράκι για να βράσουν για λίγο. Προσθέτουμε τα μάραθα, λίγο αλάτι και όσο μας αρέσει μαύρο πιπέρι.
- Όταν μαλακώσουν οι σουπιές και τα μάραθα και μείνουν με τη σάλτσα τους, το φαγητό είναι έτοιμο.