ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές κρασάτες με σάλτσα λαχανικώνΣουπιές κρασάτες με σάλτσα λαχανικών
5' προετοιμασία
6' τηγάνισμα
Σύνολο: 11'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια και σταφίδες βάζουμε τις σουπιές ολόκληρες σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσοχή, δοκιμάζουμε, γιατί δεν θέλουμε να παραβράσουν και να γίνουν σαν σχοινί.
  3. Σουρώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές και τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τις πιπεριές κέρατο και την πιπεριά Φλωρίνης, τις σταφίδες και τις ντομάτες.
  7. Συμπληρώνουμε με 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μελώσει το φαγητό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT