20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο ρίγανης
Για τη σάλτσα φέτας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουπιά ψητή με κρέμα φέτας και πέστο ρίγανης, ξεκινάμε με το πέστο.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη ρίγανη, το σκόρδο, το αμύγδαλο, το λάδι και αλατοπίπερο για 3 - 4 λεπτά, ώστε να προκύψει ένα λείο πέστο. Ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.
Σουπιές
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
- Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις σουπιές. Τις βάζουμε σε μικρό ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
Σάλτσα φέτας
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και 3 κουτ. σούπας νερό και αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 - 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την κρέμα, βράζουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη φέτα, το πιπέρι και το ξίδι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, χτυπάμε λίγο την κρέμα στο μούλτι.
- Σερβίρουμε τις σουπιές με τις δύο σάλτσες, είτε κατευθείαν στα πιάτα είτε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.