ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα ανάμεικτων λαχανικών με κινόα και χαρίσαΣούπα ανάμεικτων λαχανικών με κινόα και χαρίσα Η συνταγή είναι της θείας Σέτης, που τη μοιράστηκε με τον «Γ» στο τεύχος οι Οικοδέσποινες των Αθηνών.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σούπα σελινόριζας και λαχανικών, της Μάρας σε ένα βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να βγάλει το λίπος του το μπέικον και να ροδίσει το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε το 1,5 λίτρο βραστό νερό και όλα τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν πολυκόφτη και πολτοποιούμε.
  4. Αν δεν χωράνε όλα μαζί τα υλικά, τα πολτοποιούμε σε δόσεις.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και χτυπάμε ξανά.
  6. Αδειάζουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και τη βάζουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, ξεσκέπαστη.
  7. Ελέγχουμε την πυκνότητα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό μέχρι να γίνει όσο πηχτή ή αραιή θέλουμε.
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα με τον κρόκο με ένα πιρούνι.
  9. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και προαιρετικά με λίγο τσιγαρισμένο μπέικον.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT