ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ με 3 κιμάδες με ανατολίτικα μπαχαρικά και πιπεριέςΚεμπάπ με 3 κιμάδες με ανατολίτικα μπαχαρικά και πιπεριές Όταν οι Τούρκοι λένε κεμπάπ, δεν εννοοούν μόνο το μακρόστενο μπιφτέκι που ξέρουμε εμείς, αλλά και μια σειρά από ψητά, κυρίως με βάση το αρνίσιο κρέας, αλλά και με μοσχαρίσιο, πρόβειο και κοτόπουλο, από τα οποία άλλα κόβονται σε μικρά κομμάτια και περνιούνται σε σουβλάκια, και άλλα μαρινάρονται και ψήνονται σε μικρές κοπές, όπως παϊδάκια. Συνήθως είναι καλά μπαχαρισμένα και σερβίρονται μαζί με λεπτοκομμένα κρεμμύδια, ψητά λαχανικά, όπως μελιτζάνες, ντομάτες κ.ά. και με λεπτό ψωμί λαβάς.

 

 

15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για το σουλτάν κεμπάπ, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας γενναιόδωρα τα κρεατικά και τα ανακατεύουμε σε μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα κρεατικά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από τη μαρινάδα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Τακτοποιούμε σε αυτό τα κρεατικά και φουρνίζουμε ακριβώς κάτω από γκριλ για περίπου 10 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς το τακτικά, για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Συνοδεύουμε με γιαούρτι, με τηγανητές μελιτζάνες, κρεμμύδια ψητά στον φούρνο και, αν θέλουμε, και άλλα ψητά λαχανικά που μας αρέσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT