25'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για την σοκολατόπιτα με σφολιάτα ξεκινάμε και στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και, αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το τυρί και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 20 λεπτά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
- Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Πιέζουμε να κολλήσει στην περιφέρεια (τη βρέχουμε και με λίγο νερό) και κόβουμε όσο περισσεύει.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού-γάλακτος και χαράσσουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40-45 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.