25'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για τη σοκολατόπιτα με καρύδι, σαν καρυδόπιτα: σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την άχνη με το τριμμένο καρύδι, την κανέλα (ή το ξύσμα) και το αλάτι. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 24-25 εκ. καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 λεπτά και αμέσως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε για άλλα 45 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.
Μυστικά
- Για να πετύχουμε αυτό το ωραίο σχέδιο στην επιφάνεια, αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και έπειτα στρώνουμε πάνω της μια δαντέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αφαιρούμε προσεκτικά τη δαντέλα. Θα δούμε ότι από κάτω έχει μείνει το αποτύπωμά της, σαν να χρησιμοποιήσαμε στένσιλ.
- Επειδή αυτή η σοκολατόπιτα δεν περιέχει αλεύρι, στο εσωτερικό της παραμένει πολύ ζουμερή γι’ αυτό πρέπει να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.