ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλιΝηστίσιμη μους σοκολάτα με αβοκάντο και μέλι
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε σοκολατένιο γλυκό της στιγμής μόνο με 3 υλικά αλέθουμε τα 20 μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το 1/4 της κρέμας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ.
  3. Το στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό.
  4. Αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.
  5. Αποσύρουμε μόλις γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Στο μεταξύ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί.
  7. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα σε δύο- τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  8. Σε τέσσερα ποτηράκια μοιράζουμε τα υλικά σε στρώσεις, βάζοντας εναλλάξ λίγο τριμμένο μπισκότο, από πάνω λίγη κρέμα, ξανά μπισκότο κ.ο.κ.
  9. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με ένα ολόκληρο μπισκότο, ή εναλλακτικά διατηρούμε τα γλυκά στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT