15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κερκυραϊκό σοφρίτο με πλιγούρι, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το μοσχάρι.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το μοσχάρι (σε δόσεις) για 6-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό και το ξίδι και σείουμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό να φύγει η αψάδα, ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για 40 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.
Πλιγούρι
- Παράλληλα, μουσκεύουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να φουσκώσει καλά.
- Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε, την πιπεριά, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και όσο ελαιόλαδο θέλουμε.
Μια εντυπωσιακή Λημνιώνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.