ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα (Pasta al limone)Σπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα (Pasta al limone)
10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη λουίζα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  6. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια λαβίδα από την κατσαρόλα όπου βράζουν στην κατσαρόλα με τα σκόρδα και τον πελτέ, μαζί με τα λίγα νερά που θα μεταφέρουν.
  7. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα μακαρόνια και η «σάλτσα».
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, τα σκοδρομακάρονα, αμέσως.

Μυστικά

Την ξινούτσικη και αρωματική λουίζα τη βρίσκουμε πλέον εύκολα στην αγορά, φρέσκια ή ξηρή, όπως και ένα καλό ξινοτύρι. Όλα τα άλλα τα έχουμε στο ντουλάπι μας.

Ροζέ με υψηλή οξύτητα και μέτριο αρωματικό προφίλ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT