Αμυγδαλόπαστα:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη (αμυγδαλόπαστα). Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Γέμιση:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα ξερά φρούτα, τη μαρμελάδα, την καρυδόψιχα, το ξύσμα και την κανέλα.
Σκαλτσούνια:
Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους 3 – 4 χιλ. Κόβουμε με μεγάλα κουπ πατ ή, αν δεν έχουμε, χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι από φλιτζάνι του τσαγιού, δίσκους διαμέτρου περίπου 8 – 9 εκ.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τον διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε τα σκαλτσούνια με άχνη ζάχαρη.