20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια σκαλοπίνια με ντοματίνια, πιπεριές και μαντζουράνα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκαλοπίνια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις) για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τις πιπεριές και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και περιχύνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα σκαλοπίνια και τη μαντζουράνα και μαγειρεύουμε για άλλα 2-4 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας όπως μας αρέσει.
- Συνοδεύουμε τα σκαλοπίνια με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.