ρόδια, ώριμα και γλυκά. Κάνουμε στο καθένα μία μικρή κάθετη τομή με μαχαίρι, βάζουμε τα δάχτυλά μας στη σχισμή και ανοίγουμε ώστε το ρόδι να χωριστεί στα δύο, χωρίς να σπάσουν τα σπόρια του. Κρατάμε κάθε κομμένο κομμάτι στην παλάμη του ενός χεριού, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω από ένα μεγάλο μπολ, και χτυπάμε τη φλούδα με ένα κουτάλι ή ένα γουδοχέρι. Τα σπόρια θα πέφτουν βροχή στα δάχτυλά μας και από εκεί στο μπολ. Έπειτα πιέζουμε τα σπόρια, σε δόσεις, στην ειδική πρέσα για πουρέ πατάτας – έτσι δεν θα πάρουμε φλούδες και τον πυρήνα κάθε σπόρου που είναι πολύ στυφά, παρά μόνο τον γλυκό χυμό. Εναλλακτικά, κόβουμε το ρόδι στη μέση και το στύβουμε στον στύφτη όπως τα πορτοκάλια, με κάπως πιο στυφό αποτέλεσμα.
Εύκολο σιρόπι που φτιάχνουμε με χυμό ροδιού βρασμένο με ζάχαρη. Για να πάρουμε τον χυμό, θα χρειαστούμε αρκετά, μεγάλαΙδέες για να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι ροδιού
- Προσθέτουμε ελάχιστη ποσότητα στις βινεγκρέτ για πράσινες σαλάτες.
- Ετοιμάζουμε μαρινάδες για κρεατικά και πουλερικά.
- Αλείφουμε μπριζόλες και παΐδάκια 5-6 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος.
- Το προσθέτουμε σε πλούσια περσικά πιλάφια και σε χούμους.
- Περιχύνουμε κρέμες και παγωτά.
- Το προσθέτουμε στο τσάι και σε κοκτέιλ.