15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα σιουφιχτά με κουνουπίδι και φιστίκια Αιγίνης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Απλώνουμε το κουνουπίδι, το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιστίκια, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά και ξεφουρνίζουμε.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 70 ml από το νερό όπου τα βράσαμε. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά ξανά στην, άδεια πλέον, κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
- Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη γραβιέρα και το ζεστό νερό που κρατήσαμε στην άκρη και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι με τα φιστίκια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως τα σιουφιχτά με κουνουπίδι και φιστίκια Αιγίνης.
Κυδωνίτσα
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.