(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Shortbread με 3 υλικά βήμα βήμα, μπισκότα

Με τρία από τα πιο απλά υλικά μας, από αυτά που πάντα έχουμε στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας, καταφέραμε να ετοιμάσουμε τα πιο νόστιμα, τα πιο αγαπητά, τα πιο βουτυρένια μπισκότα. Τα δημοφιλή σκωτσέζικα shortbread.

Shortbread με 3 υλικά βήμα βήμα, μπισκότα

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.

Shortbread με 3 υλικά βήμα βήμα, μπισκότα

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί.

Shortbread με 3 υλικά βήμα βήμα, μπισκότα
Καλύπτουμε ένα μέτριο ταψάκι με λαδόκολλα και αδειάζουμε τη ζύμη. Την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει ισόπαχα όλο τον πάτο.

Με ένα πιρούνι, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

Shortbread με 3 υλικά βήμα βήμα, μπισκότα
Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε τη ζύμη, όσο είναι ακόμη ζεστή, σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα CapriluΜπισκότα Caprilu
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε shortbread, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Καλύπτουμε ένα μέτριο ταψάκι με λαδόκολλα και αδειάζουμε τη ζύμη.
  5. Την απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψει ισόπαχα όλο τον πάτο.
  6. Με ένα πιρούνι, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε τη ζύμη, όσο είναι ακόμη ζεστή, σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.
  9. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα shortbread με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Όταν βγουν από τον φούρνο, τα μπισκότα μας θα είναι σχετικά μαλακά. Όσο κρυώνουν όμως τόσο σφίγγουν. Τα ψημένα μπισκότα δεν θα ροδίσουν ιδιαίτερα στην επιφάνεια. Αυτό το απαλό χρώμα είναι το αναμενόμενο και άκρως επιθυμητό. Το πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη είναι προαιρετικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT