ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα αμυγδάλου από την ΠερσίαΜπισκότα αμυγδάλου από την Περσία Η προσθήκη σιμιγδαλιού στη ζύμη δίνει πιο ελαφριά και ενδιαφέρουσα υφή, αλλά το σημαντικότερο στην παρασκευή των σεκέρ παρέ είναι το σιρόπιασμα: το κρύο σιρόπι πρέπει να λούσει τα μπισκότα όσο είναι καυτά από τον φούρνο, ώστε να το απορροφήσουν στο μάξιμουμ. Επίσης προσέχουμε να τα ψήσουμε τακτοποιημένα σε σχετική απόσταση μεταξύ τους μέσα στο ταψί, γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.

 

20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σεκέρ παρέ, σιροπιαστά σιμιγδαλένια μπισκότα, ξεκινάμε χτυπόντας τα υλικά με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα, για 2-3 λεπτά.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή, νοτισμένη πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για 2-3 λεπτά και τη χωρίζουμε σε είκοσι ίσα μέρη. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
  5. Αλείφουμε με το λάδι ένα μεγάλο ταψί, αραδιάζουμε εκεί τις μπαλίτσες ζύμης και τις πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας για να πλατύνουν λίγο.
  6. Μπήγουμε από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε ζύμης και φουρνίζουμε.
  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ με το κρύο σιρόπι.
  8. Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι μέσα στο ταψί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT