50'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 50'
Υλικά
Κομμάτια: 12-14Κρέμα μασκαρπόνε
Διαδικασία
Κρέμα
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
Συναρμολόγηση
- Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας τα νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Ραντίζουμε με το σιρόπι τις φέτες τσουρεκιού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Έπειτα βάζουμε στη φόρμα τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώνουμε από πάνω φρούτα του δάσους.
- Συνεχίζουμε καλύπτοντας τα φρούτα με φέτες από τσουρέκι, τις οποίες σιροπιάζουμε, και αδειάζουμε στη φόρμα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Τελειώνουμε με φέτες τσουρεκιού, τις οποίες επίσης σιροπιάζουμε. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε για 2-3 ώρες, να σφίξει η γέμιση.
- Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα του δάσους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.