50' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 50'

Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Κρέμα μασκαρπόνε

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα.

Συναρμολόγηση

  1. Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας τα νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Ραντίζουμε με το σιρόπι τις φέτες τσουρεκιού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  3. Έπειτα βάζουμε στη φόρμα τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και απλώνουμε από πάνω φρούτα του δάσους.
  4. Συνεχίζουμε καλύπτοντας τα φρούτα με φέτες από τσουρέκι, τις οποίες σιροπιάζουμε, και αδειάζουμε στη φόρμα και την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Τελειώνουμε με φέτες τσουρεκιού, τις οποίες επίσης σιροπιάζουμε. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε για 2-3 ώρες, να σφίξει η γέμιση.
  6. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα του δάσους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT