ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολες σαρδέλες στα αμπελόφυλλα, φουρνιστέςΣαρδέλες στα αμπελόφυλλα, φουρνιστές
40' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στον φούρνο με ντομάτες και μυρωδικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά τις σαρδέλες.
  3. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και 100 ml νερό.
  4. Σε ένα μέτριο ταψί απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και από πάνω τακτοποιούμε τις σαρδέλες.
  5. Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω από τις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα, την πιπεριά Φλωρίνης και αλατοπίπερο.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα κρασιού και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Ρετσίνα από Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT