ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες με κάππαρη, μουστάρδα και κρασίΣαρδέλες με κάππαρη, μουστάρδα και κρασί
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στο αμπελόφυλλο, ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτό μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά, να φύγει η γεύση της άρμης. Τυλίγουμε τις σαρδέλες με τα αμπελόφυλλα.
  3. Τις ψήνουμε στα κάρβουνα (σε μέτρια θράκα) για περίπου 7-8 λεπτά με συχνά γυρίσματα.
  4. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για περίπου 10 - 15 λεπτά με 2-3 γυρίσματα.
  5. Τις σερβίρουμε με μαϊντανό, χοντρό αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT