5'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 1Για τη γέμιση
Για τη μαγιονέζα
Διαδικασία
Για τη γέμιση
- Βράζουμε το αυγό για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό), ώστε να γίνει σφιχτό.Το καθαρίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη κάππαρη και το δυόσμο.
- Απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμί, προσθέτουμε στη μία φέτα το αγγουράκι και το καβουρμά. Κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
- Τυλίγουμε το σάντουιτς σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο.
Για τη μαγιονέζα
- Βράζουμε 1 αυγό για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και προσεκτικά «παίρνουμε» τον μελάτο κρόκο από το ασπράδι.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον κρόκο, την μουστάρδα, το ξίδι, το λεμονοχυμό, το ξύσμα λεμονιού, τον ντοματοπελτέ και το αλατοπίπερο για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Πρέπει το μείγμα να πάρει όλο το λάδι. Θα πρέπει να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό ή τριμμένα παγάκια κατά το χτύπημα.
- Διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο, για 2 μήνες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.