ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκαΣάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκα

 

30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς με ψητά λαχανικά, μαλακό κατσικίσιο τυρί και σαλάμι αέρος, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Βάζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τα στρώνουμε όλα σε μονή στρώση στο ταψί (τακτοποιώντας τα ντοματίνια στις άκρες του, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω).
  5. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μία φορά στα μισά του ψησίματος.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν ελαφρά.
  7. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο όλες τις φέτες ψωμιού.
  8. Στις μισές φέτες μοιράζουμε τις μελιτζάνες και από πάνω τα κολοκύθια.
  9. Στις άλλες μισές φέτες μοιράζουμε τα ντοματίνια, το σαλάμι και το τυρί.
  10. Κλείνουμε προσεκτικά τις φέτες, σχηματίζοντας δύο σάντουιτς, και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT