Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς με ψητά λαχανικά, μαλακό κατσικίσιο τυρί και σαλάμι αέρος, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Τα στρώνουμε όλα σε μονή στρώση στο ταψί (τακτοποιώντας τα ντοματίνια στις άκρες του, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω).
- Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μία φορά στα μισά του ψησίματος.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν ελαφρά.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο όλες τις φέτες ψωμιού.
- Στις μισές φέτες μοιράζουμε τις μελιτζάνες και από πάνω τα κολοκύθια.
- Στις άλλες μισές φέτες μοιράζουμε τα ντοματίνια, το σαλάμι και το τυρί.
- Κλείνουμε προσεκτικά τις φέτες, σχηματίζοντας δύο σάντουιτς, και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.