ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με αυγό και πάστα ελιάςΣάντουιτς με αυγό και πάστα ελιάς
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Για τα αυγά σκραμπλ

Για τη μαγιονέζα

Διαδικασία

Μαγιονέζα

  1. Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς ξεκινάμε με τη μαγιονέζα και σε ένα βαθύ και σχετικά στενό γυάλινο βάζο των 500 ml ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο.
  2. Τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ενωθούν σε μια κρέμα.
  3. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά, σε πολύ αργή ροή, το ηλιέλαιο, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα αφράτη.
  4. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αυγά σκραμπλ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μαζί το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δούμε ότι το αυγό κατά τόπους αρχίζει να στερεοποιείται.
  6. Ρίχνουμε τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ψήσιμο των αυγών, μέχρι να γίνει μια μελάτη και αφράτη μάζα και το ασπράδι να έχει σφίξει παντού.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.
  8. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση οριζοντίως, χωρίς να αποκόψουμε τα κομμάτια.
  9. Αλείφουμε εσωτερικά με περίπου 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα κάθε ψωμάκι και τα γεμίζουμε με τα αυγά σκραμπλ.
  10. Κλείνουμε προσεκτικά τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT