ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάλτσα με πιπεριές ΦλωρίνηςΣάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης

Για μακαρονάδες (φυσικά), για μαρινάδες, για ντιπ λαχανικών, για άλειμμα σε μεζεδάκια και σάντουιτς με τυριά, για κοκτέιλ, για κοκκινιστά. Και πού δεν ταιριάζει μια πυκνή, μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας, που κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα του καλοκαιριού. Κάθε φορά που πετυχαίνουμε καλής ποιότητας, αρωματικές και σφιχτόσαρκες ντομάτες στη λαϊκή, καλό είναι να φτιάχνουμε μια γερή δόση σάλτσας, για να την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Ο νεαρός Εβρίτης σεφ Θεοδόσης Ρόπουλος, που αυτό το διάστημα συλλέγει επαγγελματικές – γαστρονομικές εμπειρίες εργαζόμενος στο εστιατόριο Polly Restaurant στην Κοπεγχάγη, μας έδωσε τη συνταγή και συμβουλεύει να προσθέσουμε μία γερή δόση φρέσκων μυρωδικών της αρεσκείας μας μόλις βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, για να ολοκληρώσουμε το συναρπαστικό της άρωμα.

30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 2,5 κιλά

Προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλάτι ή τη ζάχαρη.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μυρωδικό της αρεσκείας μας ή συνδυασμό τους που μας αρέσει και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μοιράζουμε την καυτή σάλτσα σε επίσης καυτά, αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω, τα κλείνουμε αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  5. Τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT