15'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 31'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μανιταριού με εστραγκόν, σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κονιάκ. Περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.
- Βράζουμε για 7 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας, όσο είναι ζεστό, στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μουστάρδα και το εστραγκόν και πολτοποιούμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αν δεν την καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι τρεις ημέρες.
- Πριν σερβίρουμε την σάλτσα μανιταριού με εστραγκόν, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού, ειδικά αν πρόκειται να γαρνίρουμε με αυτήν ψητά κρεατικά ή ψάρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.