10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 600 mlΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα από σύκα βασιλικά, πρώτα πολτοποιούμε τα σύκα στον πολυκόφτη σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ για 1-2 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ξίδι και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι το ξίδι σχεδόν να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τον πολτό σύκου, τον ζωμό κότας, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο αλατοπίπερο και μερικές σταγόνες ξίδι.
- Η σάλτσα από σύκα βασιλικά διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο, στο ψυγείο, για 3-4 μέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.