ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάχι με σταμναγκάθι, γαλατσίδες και αυγοτάραχοΣαλάχι με σταμναγκάθι, γαλατσίδες και αυγοτάραχο
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σαλατούρι βάζουμε το σαλάχι σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  2. Το στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε, το ξεψαχνίζουμε προσεκτικά: έχει ένα σύμπλεγμα από χόνδρους σαν χτένες που σπάνε εύκολα, γι’ αυτό χρειάζεται απαλές κινήσεις στο ξεψάχνισμα.
  3. Μεταφέρουμε τα ψαχνά σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον, γιατί το σαλάχι το απορροφά εύκολα, όπως ο πουρές ή η φάβα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον χυμό και ανακατεύουμε με πιρούνι,ώστε να κομματιαστεί το ψαχνό καλά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ένα παριανό Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT